Domnul Fotograf?

DOMN, domni, s. m. 1. Titulatură acordată unui fotograf care nu face o fotografie
fără să obțină un zâmbet larg deschis.

Fac poze de când mă știu, însă în anul 2012 am început să iau în serios fotografia ca formă de exprimare și m-am apucat să citesc despre compoziție, tehnică, tot felul de sfaturi de la diferiți fotografi profesioniști etc. (cu siguranță faptul că editam în Photoshop o groază de imagini care nu erau ale mele m-au facut sa imi doresc sa cunosc cat mai mult această latură).

Așa că mi-am cumpărat primul DSLR și de îndată ce l-am avut mi-am dat seama că tot ce studiasem era o nebuloasă, cheia fiind practica. Evident, am început să ies pe stradă și să mă antrenez cu diferitele setări manuale. Cine a zis că ”primele 10.000 fotografii ale tale sunt cele mai proaste” a avut perfectă dreptate, căci nimic nu se lega, totul era lipsit de esență, cel puțin pentru mine. Am vrut să renunț. Am agățat aparatul în cui și m-am întrebat de ce vreau să fac asta, iar singurul răspuns care mi-a venit în minte a fost pentru că așa simt. Pur și simplu dorința de a comunica prin fotografie a fost mai mare decât obstacolele neștiinței și ale nemulțumirii de sine. Camera este un simplu accesoriu, ceea ce trăiești în momentul în care suprinzi clipa unică, aceea este esența fotografiei, lucru pe care aveam să-l învăț pe parcurs. Așa că am continuat să muncesc.

Până la urmă “Orice lucru pe care îl faci în viață va fi nesemnificativ, dar este foarte important să-l faci”

Nimic nu se compară cu prima nuntă la care mergi în calitate de fotograf, credeți-mă. Singur, singurel cu o responsabilitate imensă pe umeri: să le oferi însurățeilor niște amintiri pe cinste. Bine, acum le spun ”amintiri pe cinste”, atunci le numeam ”Doamne-ajută să nu le stric ziua cea mare. Amin!” după care mă închinam de trei ori. Vremea a trecut, am luat parte la multe seri de neuitat, am cunoscut o grămadă de oameni frumoși cărora le-am lăsat amintiri cu zâmbet (cel puțin așa zic ei  ʢ◉ᴥ◉ʡ).

O lungă perioadă de timp fotografiile de evenimente se regăseau alături de proiectele personale pe dinmers.ro și asta crea o mică confuzie în rândul vizitatorilor. Așa a luat naștere domnulfotograf.ro, un loc destinat miresicilor, mirilor, părinților, celor mici 🙂 și... bucuriei de a celebra o zi foarte importantă din viața noastră .

PS: Andrei Mihai este domnul fotograf.